Dec 23, 2011

linda's christmas bakery

tänään olen leiponut koko päivän herkullisia piparkakkusuklaa cupcakeseja tessalle! ajattelin jakaa kuvat ja myös reseptin tähän teidän kanssanne. :) jos joku huomaa virheitä mun englanninkielisessä versiossa niin toivoisin että korjaatte, kääntäminen oli todella vaikeaa!

today i have been baking for the whole day, some lovely gingerbreadchocolate cupcakes for tessa! i thought i'd share some photos and the recipe with you. :) i won't promise the translation is good, it was very hard to translate the recipe and how to do it all!

ainekset / ingredients

2 munaa / 2 eggs
1,5 dl sokeria / 1,5 dl sugar
4 dl vehnäjauhoja / 4 dl wheat flours
2 tl leivinjauhetta / 2 teaspoons baking powder
½ tl neilikkaa / half a teaspoon of clove (or is it pimpernel?)
½ tl kanelia / half a teaspoon of cinnamon
½ tl inkivääriä / half a teaspoon of ginger
1 tl vaniljasokeria / 1 teaspoon vanilla sugar
2 riviä rouhittua piparkakkusuklaata (itse laitoin n. 3 riviä) / 2 rows of milled gingerbread chocolate (i don't think they sell that in other countries, but you could use normal chocolate too + that i myself put about 3 rows)
1 dl maitoa / 1 dl milk
50 g sulatettua jäähdytettyä margariinia tai juoksevaa margariinia / 50 g melted margarine


kuorrutus / frosting

200 g appelsiinituorejuustoa / 200 g cream cheese (flavour: orange)
100 g piparkakkusuklaata/tummaa suklaata (minä käytin piparisuklaata) / 100 g gingerbread chocolate or dark chocolate (i used gingerbread chocolate ofcourse)
2,5 dl kermaa (käytin flora vispiä) / 2,5 dl cream
sokeria maun mukaan / sugar as much as you wish


rouhi ensin suklaa valmiiksi. vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

mill the chocolate before you start. whisk the eggs and the sugar until it's frothy.


sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat ainekset, maitoa ja sulatettua margariinia.

combine all the dry ingredients. blend the dry ingredients, the milk and the margarine to the egg&sugar mixture.


lisää lopuksi rouhittu suklaa. nostele taikinaa muffinssivuokiin (voit käyttää paperisia tai silikonisia, oman mielen mukaan). paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

at the end, add the chocolate. put the whole mixture into the cupcake molds (paper or silicone, you choose). bake in a 200C warm oven for 10-15 minutes.


kuorrutus: sulata suklaa ja sekoita hiukan jäähtyneenä tuorejuuston sekaan. vatkaa kerma (muista sokeri!) ja ota siitä noin kolmasosa suklaa-tuorejuuston sekaan. muista, ettet kuorruta muffinsseja ennen kuin ne ovat jäähtyneet!

frosting: melt the chocolate, let it cool down for a while and combine it with the cream cheese. whip the cream (don't forget the sugar!) and take about one third of and combine it with the chocolate-cream cheese mixture.


pursotuksen voi tehdä kuten itse haluaa, mutta esimerkkinä minä laitoin suklaa-tuorejuuston ensin ja päälle pursottelin vähän kermaa. lopuksi voit koristella vielä kuppikakkujasi lisää jos haluat. kortin tein sillä aikaa, kun muffinssit jäähtyivät. :)

you can decorate the cupcakes as you wish, but as an example i put the chocolate frosting first and then the whipped cream. i made the card, when i was waiting for the cupcakes to cool down. :)

8 comments:

  1. vooi kiitos paljon enni! :') ihan makoisia ne taisi ollakin!

    ReplyDelete
  2. Namananamnaamn saa tehä mullekki ;)))

    ps. tuorejuusto on cream cheese :)

    ReplyDelete
  3. senni: tuu kylään, täällä on 8 semmosta joissa on vaan tota suklaakuorrutus juttua :-D niitä saa vapaasti syödä!

    ja kiitos korjauksesta! sanakirja väitti et unripened cheese.. mietinki et onpaha jännä sana:DDD

    ReplyDelete
  4. mulleki voisit tehdä tommosia!

    ReplyDelete
  5. osta ainekset ja tule tänne niin minäpä leivon!

    ReplyDelete
  6. TÄYDELLISIÄ ON <3 t. Tesu <3

    ReplyDelete
  7. oi no kiva jos maistuu tesuli! :) ♥

    ReplyDelete